Mød figurerne fra Julemandens Flaskepost

Julemandens Værksted
– Danmarks Hyggeligste Juleunivers

Julemandens Flaskepost opfandt vi egentlig helt tilbage i 2009 – dengang bestod Julemandens Flaskepost af 24 hyggelige nissebreve skrevet af Julius direkte til barnet med barnets personlige oplysninger – oplysningerne var og er stadig grundlaget for Flaskeposten – de personlige oplysninger er bl.a. barnets navn, adresse, by, barnets institution og barnets yndlingssteder. De personlige oplysninger er en del af historien og nissebrevene, så historien foregår i jeres område og hvor I bor. Vi skriver en ny historie til hvert år, og alt i alt er det blevet til 14 julehistorier med Julius, Karla, Kalle, Rudolf, Palle Post og Tip oldefar Juhlenbrocher.

Vi valgte at tegningerne skulle være i streg, da børnene efterfølgende selv kunne farvelægge dem og dermed selv bestemme, hvordan figurerne skulle se ud. Sidenhen har vi farvelagt figurerne i vores farver, da nogle af dem skulle bruges til udviklingen af vores egne juleprodukter… Lige her nedenfor kan du møde de vigtigste figurer fra Julemanden Flaskepost – både hvordan de ser ud og en beskrivelse af deres vigtigste karaktertræk… 🙂        

Julius julemand - Julemandens Flaskepost personlige nissebreve

Julius Julemand

Den kære gamle julemand, som er både glad og godmodig, men også lidt forvirret – men når man er 876 år og nogle måneder, så er det vist helt okay…
Julius elsker Karlas risengrød og de fantastiske pebernødder. Han har dog ikke altid tid til at spise det, da han altid får ekstra udfordringer i den travle december måned –  men han forsørger og holde styr på alt og alle – men det går ikke altid helt efter planen.
Så er det heldigt, at han har de to bedste hjælpenisser – Karla og Kalle, som hjælper ham med udfordringerne i december.

 I de fleste af historierne får Julius også brug for børnenes hjælp, så julen IKKE skal aflyses…

Rudolf - Julemandens Flaskepost personlige nissebreve

Rudolf

Julius Julemands ældste og allerbedste rensdyr.

Rudolf står for det meste i sin stald og gnasker i lækkert hø og halm – og venter på, at han skal på masser af kaneture med Julius i december måned.

Rudolf har helt styr på sin kane og ved, hvor hurtigt den kan flyve – og det er der ofte brug for, når Julius har december-travlt, for at nå det hele inden juleaften… 

Rudolf er eminent til at finde vej til, hvor børnene bor…og så er han rigtig god til at skjule både sig selv og kanen, når Julius skal rundt og aflevere breve til børnene hver dag… 

Karlas pebernødder Julemandens Værksted - Julemandens Flaskepost

Hjælpenissen Karla

Hjælpenisse med et stort omsorgsfuldt hjerte. Karla sørger for, at der er hyggeligt i Julemandens værksted. Karla elsker også at bage,  så der dufter herligt af jul i Julemandens Værksted hele december

Når Julius har travlt, sørger Karla altid for, at han har lidt julegodter og knas med i lommen, når han skal med Rudolf på kanetur om natten.

I værkstedet sørger Karla også for, at hjælpenissen Kalle laver det, han skal, og at han ikke spræller alt for meget eller laver alt for mange ulykker.

Karla er den perfekte hjælpenisse,
som altid spreder glæde og godt humør.

Hjælpenissen Kalle - Julemandens Flaskepost personlige nissebreve

Hjælpenissen Kalle

Hjælpenisse med et godt overblik og meget optimistisk. Kalle hjælper Julius med de udfordringer, som måske dukker op i løbet af december.

Kalle er en kvik hjælpenisse, som er god til at udtænke løsninger på udfordringerne i Julemandens værksted, og så er han er rigtig god til teknik. 

Når det gælder teknik, så er det også Kalle, som har ansvaret for julegaveindpakningsmaskinen.

Kalle vil også rigtig gerne hjælpe Karla i køkkenet – men der går han nu mere i vejen end han er en hjælp.

Ulykker eller ej – Så er Kalle verdens bedste hjælpenisse.

Juhlenbrocher - Julemandens Flaskepost personlige nissebreve

Tip-oldefar Juhlenbrocher

Julius Julemands tip-oldefar hedder Juhlenbrocher, og han bor på det store, gamle slot. Han er overnissen af alle, og det er ham der bestemmer, om julen er i fare for at blive aflyst.

Juhlenbrocher er næsten altid lidt gnaven, meget alvorlig og kræver meget af Julius i december måned. Noget kan dog få Juhlenbrocher til at smile og det er, hvis han kan få noget af Karlas hjemmebag fra Julius.

Hvis december forløber uden de store problemer, så det bliver jul, er han til gengæld ikke bleg for at rose Julius for hans fine arbejde som julemand.    

Palle Post - Julemandens Flaskepost personlige nissebreve

Palle Post

Palle post bruger al sin tid på, at køre rundt i sin ældgamle postbil med ladet fuld af postsække. Postsækkene er fyldt til randen med børnenes ønskesedler, og dem har han til opgave at aflevere til Julemandens Værksted – så kan Kalle nemlig hurtigt få ønskesedlerne i julegaveindpakningsmaskinen.

Palle Post er evig og altid forkølet, og når han er i Julemandens Værksted, bruger han meget af tiden på at pudse sin næse, så det nærmest lyder som et helt hornorkester – og selvfølgelig spise af Karlas julegodter og småkager…

Men det er ikke bare tegninger – hver enkelt tegning i Julemandens flaskepost er tegnet til den pågældende dag i alle 24 dage – hver enkelt tegning passer derfor til handlingen den enkelte dag. Så har de voksne mulighed for, at snakke med børnene om hvad der skete den enkelte dag i Julemandens Værksted. Måske tabte Julius sin vigtige sorte lommebog? Måske fik Karla bagt en masse julekager – eller spiste Kalle måske dem alle sammen? Eller måske kunne Palle Post ikke komme frem med børnenes ønskesedler, fordi hans postbil var gået i stykker?

Måske nogle dage det er nemmere og snakke om tegningen, i stedet for og skulle læse en historie op. Tegningen kan være med til at vække nysgerrigheden hos barnet, så historien slet ikke kan undværes, og så kan i finde ud af, hvad der egentlig sker i Julemandens Værksted den dag 😉

Julemandens Flaskepost til de større børn…

Vi har rigtig meget fokus på tegningerne og figurerne i flaskeposten, MEN er børnene store og nået den alder, hvor de synes tegninger er lidt barnlige, har vi vores almindelige Flaskepost – som også er den version, som vi oprindeligt startede op med tilbage i 2009. Der er ingen tegninger, men til gengæld masser af god julehistorie og tekst. Der er en hel A4 side tekst til hver dag, i alle 24 dage – historien i denne lange version er skrevet mere detaljeret og beskrivende end i versionen med tegninger. Netop fordi der ikke er tegningerne til at understøtte handlingen.

Måske er du blevet nysgerrig på hvad Julemandens Flaskepost egentlig er? Så kan du læse meget mere om vores 24 personlige nissebreve fra julemanden på linket nedenunder. Der kan du se hele udvalget af alle vores historier, læse lidt mere detaljeret om selve flaskeposten, bl.a. de forskellige handlinger, hvordan og hvilke personlige oplysninger vi skal bruge og hvad det går ud på.

Se hele udvalget af Julemandens Flaskepost – 24 personlige nissebreve her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top