Julemandens Værksted – vores verden af jul og kreative påfund.

Personlige nissebreve til dit barn
Webshoppen Julemandens Værksted blev startet i 2009 af Mette og David Lautrup. Siden 2010 har vi skrevet 24 personlige julebreve til børn i alle aldre – nærmere sagt Julemandens Flaskepost. Julemandens Flaskepost er en personlig ”børnebog” med 24 personlige nissebreve fra Julemanden Julius.

Hvad kan flaskeposten…
I brevene kan dit barn kan følge med i, hvordan det går i Julemandens Julius i december måned med alle juleforberedelserne – og om Julius og hjælpenisserne Karla og Kalle, får løst alle udfordringer og forhindringer de møder på deres vej – og om de når og blive klar til juleaften. Vores nissebreve skiller sig ud fra mange af de andre på markedet, ved at dit barn bliver en del af historien, da vi bruger de oplysninger du indtaster om barnet, i selve historien. Nissebrevene bliver derved nærværende og troværdig for barnet, netop fordi barnet er med i historien og Julemanden Julius skriver direkte til dit barn! Så alt lige fra barnets navn, adresse og by til hvilken institution barnet går i, så er det med i vores nissebreve.

Nisse-tegninger til den yngre aldersgruppe
Et par år efter vi startede med Julemandens Flaskepost, fik vi ideen til en ny version af Julemandens Flaskepost. Nemlig en version med tegninger – i den version er teksten kortere, men med en tilhørende tegning til historien, som viser hvad der sker i historien den pågældende dag. Denne version lavede vi til den yngre aldersgruppe og til dem, som havde brug for en kortere udgave af historien. Men også, fordi vi syntes det kunne være sjovt og få sat et ansigt på vores figurer – og børnene havde brug for at se, hvordan Julemanden Julius og hans hjælpenisser Karla og Kalle egentlig så ud. Tegningerne til historien er lavet i streg, så børnene har mulighed for og farvelægge dem.

Hvorfor lige jul og nissebreve?
Helt simpelt, fordi vi har rigtig meget erfaring i jul, vi synes julen er helt fantastisk og vil rigtig gerne dele den med andre. Vi åbnede i fællesskab shoppen i 2009 og David har optrådt som professionel julemand siden han var 17 å gammel. Alle de år som professionel julemand og de børn, som han har mødt og snakket med gennem tiden, har givet det allerbedste udgangspunkt for og kunne skrive Julemandens Flaskepost til børn. Derudover kom idéen til Julemandens Flaskepost også, fordi vi syntes det kunne være rart med et dagligt pusterum for familien, – i den tit og ofte meget travle og forjagede julemåned. Et dagligt brev fra julemanden direkte til barnet – som giver alle muligheder for en hyggestund og nærvær med familien, når brevet læses op. Derudover er det meget vigtig for os og være tro imod figuren og den traditionelle jul.

Ønsket fra kunderne
I 2020 opstod ideen til vores andet produkt indenfor nissebreve – nemlig Julemandens Nissepost, som blev en realitet efter vores kunder som har Julemandens Flaskepost, forespurgte på om flaskeposten kunne bruges i den lokale børnehave. Julemandens Nissepost henvender sig specifikt til dagplejen, børnehaver og skoleklasser. De er lavet ud fra samme koncept som Julemandens flaskepost – med institutionens personlige oplysninger, som bliver en naturlig del af historien om nisserne Kanelia, Nis Didrik og Rumle, som er sendt på en vigtig julemission i børnenes institution.    

Vores Juleunivers
Julemandens Flaskepost kan du kun købe hos os, hvor vi også har udvidet med en masse af vores egne juleprodukter, som er inspireret af Julemandens Flaskepost.  Bl.a. en 3D model af Julemandens Hus og Rudolfs stald og julemandens kane som begge klippes ud og bygges. Lavet på papir, hvor børnene har mulighed for og farvelægge begge dele og gøre dem til sine helt egne. Begge dele er inspireret og tegnet ud  fra Julemandens Flaskepost.

Hip hip hurra fra Julius
Udover Julemandens Flaskepost har vi også lavet en fødselsdagshilsen fra julemanden til barnet. Stadig personlig med barnets oplysninger i fødselsdagshilsenen.

Diplom fra Julius
I 2019 efter forespørgsler fra vores kunder lavede vi et ”Tak for dine sutter Diplom” – Selvfølgelig personligt med et personligt brev fra Julius skrevet direkte til barnet.

Tilbehør til Julemandens Flaskepost
I 2020 levede vi Julius Julemands laksegl som klistermærke påtrykt med teksten ’Julius J´ og tallene fra 1-25. Idéen med mærkerne er, at de kan bruges til brevene.   

Traditionel julepynt
I 2020 blev vores forskellige figurer fra Julemandens Flaskepost – Julius Julemand, Rudolf, Palle Post, og hjælpenisserne Karla og Kalle til julepynt i form af traditionelle kravlenisser – men som kan bruges på mange forskellige måder som julepynt.

Mette og David Lautrup står bag Julemandens Værksted

Når det ikke er jul…

Arbejder vi med marketing og kreative idéer i vores firmaer Lautrup Print og Reklame og den tilhørende webshop printogreklame.dk. Så resten af året arbejder vi også kreativt med gode idéer til en anderledes reklame.

 

Indkøbskurv
Scroll to Top