I Julemandens Flaskepost 2022 “Hjerternes Fest” udviklede vi en opskrift til historien. Derfor fandt vi Tipoldemors gamle opskrift på julesmåkager frem fra gemmerne. I historien inviterer tip tip tip oldefar Juhlenbrocher nemlig til Hjerternes Fest på hans store slot.
I forbindelse med årets historie skulle der selvfølgelig bruges julesmåkager, som hjælpenissen Karla kunne bage til den store begivenhed hos Juhlenbrocher – nemmere sagt Tipoldemors gamle opskrift på Hjertekager
Kender du ikke Julemandens Flaskepost og er du blevet nysgerrig på hvad `Julemandens Flaskepost` egentlig er for noget? Så kan du læse meget mere om de 24 personlige nissebreve fra julemanden på linket herunder:
Du kan læse meget mere om Julemandens Flaskepost lige her
Lige her nedenunder finder du opskriften på Tipoldemors hjertekager:
Opskrift på Tipoldemors Hjertekager - julesmåkager
Ingredienser:
275 gr. Hvedemel
125 gr. Smør
125 gr. Sukker
1 tsk. Stødt kanel
1 æg
2 tsk. Revet skal af appelsin (økologisk)
2 spsk. Appelsinsaft
Fremgangsmåde:
Smør skåret i små tern kommes i melet og arbejdes ind i melet, indtil smør og mel er rørt helt fint sammen – der må ikke være klumper af smør… Her bruges bedst en håndmixer med dejkroge og allerbedst er det, hvis det arbejdes sammen med håndkraft. Herefter tilsættes sukker og kanel og det hele røres sammen med melblandingen. Til sidst tilsættes æg, appelsinsaft og finthakket appelsinskal og det blandes godt sammen.
Dejen pakkes ind i film og hviler i køleskabet i 30-60 min. Dejen rulles ud på et meldrysset bord – og der stikkes hjerter hjerte ud med en udstikker form. Hvis man gerne vil have hank på hjertet, laves der strimler som lægges først på bagepladen, og derefter selve hjertet ovenpå. Hank og hjerte trykkes let og forsigtigt sammen. (Hvis det ikke er trykket let sammen, men kun lagt ovenpå risikerer man, at hanken ikke hæfter ordentligt)
Småkagerne bages ved 200 gr. uden varmluft i ca. 8 min. Når hjerterne er færdigbagte, skal småkagerne afkøles helt på en rist, inden de lægges i en kagedåse
OBS. Bagetiden er vejledende, da det afhænger af hvor tyk dejen er rullet ud og hvordan ovnen bager.
TIP. Når kagerne skal over på bagepladen, er det nemmest med en palet.