Tip-tip-tip oldemors Jule “kopkager”

I Julemandens Flaskepost 2023 `Den gamle The-kande´ er der en opskrift med til historien, så i med børnene evt. selv kan bage Tip-tip-tip oldemors jule kop-kager, som hjælpenissen Karla netop gør i årets historie. Kagerne er fyldt med jul, og hvis i bager dem kan vi godt garantere, at den dejligste juleduft vil brede sig i huset 🙂

Historien bag opskriften:
I årets flaskepost bliver ingredienserne målt i kopper, da man i gamle dage ikke havde en vægt til rådighed – og derfor målte man ingredienserne op i kopper. Deraf også navnet kop-kager. 
Herunder kan du finde den originale opskrift fra årets historie og der er også en version hvor vi har målt ingredienserne op i vægt. Rigtig god fornøjelse…

Opskrift ´Tip Tip Tip oldemors jule kop-kager´:


Ingredienser:

1 kop smør
2 kopper sukker
3 kopper mel
4 æg
1 kop mælk
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt nellike

Fremgangsmåde:
Det blødgjorte smør og sukker piskes i en stor skål sammen til en luftig masse. Æggene tilsættes og dejen piskes sammen med 1 æg ad gangen.

Mel, bagepulver, ingefær, kanel, vaniljesukker og stødt nellike blandes godt sammen i en skål.
Melblandingen sigtes ned i dejen og vendes sammen med en dejskraber til dejen er blandet godt sammen og er ensartet. Mælken tilsættes og vendes i dejen.

Dejen fyldes i forme (formene skal kun fyldes 2/3 dele op).
Kagerne bages ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft.

Vil du gerne have opskriften på vægt? - så finder du den her nedenfor:


Opskrift ´Tip Tip Tip oldemors jule kop-kager´ (På vægt):

Ingredienser:
230 gr. smør
460 gr. sukker
460 gr. mel
4 æg
2,5 dl. mælk
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt nellike

Fremgangsmåde:
Det blødgjorte smør og sukker piskes i en stor skål sammen til en luftig masse. Æggene tilsættes og dejen piskes sammen med 1 æg ad gangen.
Mel, bagepulver, ingefær, kanel, vaniljesukker og stødt nellike blandes godt sammen i en skål.
Melblandingen sigtes ned i dejen og vendes sammen med en dejskraber til dejen er blandet godt sammen og er ensartet. Mælken tilsættes og vendes i dejen.
Dejen fyldes i forme (formene skal kun fyldes 2/3 dele op). Kagerne bages ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top